Pirmajame naujo sezono Lietuvos regbio „El Classico“ – dramatiškos lygiosios

Jubiliejinio, dešimtojo, Baltijos regbio „Top“ lygos sezono antrajame ture įvyko intriguojantis ir kraują visada kaitinantis „Pietinia derbis“ tarp amžinų priešininkų Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir „Baltrex-Šiaulių“.

Savo vardą ši akistata dar sykį patvirtino – regbio mylėtojai išvydo dar vieną neįtikėtiną dramą, kuri baigėsi lygiosiomis 29:29.

Deividas Peskovas pirmasis žeminimu išvedė „Vairą-Kalvį-Jupoją“ į priekį, bet netrukus Kęstutis Karbauskas pradėjo savo šou ir rezultatas tapo lygus. Arnas Prielaidas po kelių minučių baudos smūgiu persvėrė rezultatą „Baltrex-Šiaulių“ naudai 8:5.

Antrojo kėlinio pradžioje Donatas Vilimavičius atsakė savo tiksliu baudos smūgiu ir rezultatas tapo lygus, bet netrukus savo įspūdingą pasirodymą pratęsė K. Karbauskas. Jis per 10 min. surengė dvi rezultatyvias atakas ir „Baltrex-Šiauliai“ atitrūko 20:8. Netrukus savo sėkminga ataka atsakė ir „vairiečiai“, bet po dar vieno K. Karbausko rezultatyvaus išpuolio, „Baltrex-Šiauliai“ vėl atrodė esantys visai šalia pergalės (29:15).

Nepaisant to, paskutinių 10 min. „Vairui-Kalviui-Jupojai“ užteko, kad išplėštų lygiąsias.

Veteranas Kęstutis Marcišauskas pelnė žeminimą, o rungtynėms visiškai priartėjus prie pabaigos kamuolį varžovų įskaitiniame plote prispaudė ir Eimantas Grabliauskas. D. Vilimavičius neklydo atlikdamas realizacijos smūgius ir rezultatas tapo lygus 29:29.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QhfaKu8BIys

„Visą antrą kėlinį laukėme, kol varžovai pavargs, atliks keitimus. Pavargę jie tiesiog leido mums žaisti“, – apie lemiamą spurtą per paskutines 10 min. kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Domas Kungys.

„Per paskutines minutes praradome žaidimo kontrolę, prarasdavome kamuolius savo aikštės pusėje. Varžovai mus ėmė atakuoti ir taip išlygino rezultatą. Nors sezonas ilgas, šios rungtynės gali turėti įtakos turnyro rikiuotei“, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Donatas Trumpickas.

Pirmąją pergalę naujame Baltijos regbio „Top“ lygos sezone iškovojo „Šiaulių-Exto“ klubas, namuose kiek netikėtai gana solidžiu skirtumu 35:5 nugalėjęs praėjusio sezono bronzinius prizininkus Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkus.

„Regbyje viskas prasideda nuo geros gynybos, todėl tas ir lėmė pergalę. Susikoncentravome į pagrindinius varžovų žaidėjus, o kai atimi šovinius, tai nėra iš ko šaudyti, – teigė žaidžiantysis šiauliečių treneris Tomas Zibolis. – Negalvojame dar apie jokias vietas. Mūsų tikslas yra suformuoti stiprų branduolį, braižą ir žiūrėti į priekį. Pirmą kartą turime šiek tiek sustiprėjusią sudėtį, todėl tai tik pirmas žingsnis link gero regbio.“

„Geležinio vilko“ žaidžiantysis treneris Dovydas Taujanskas prisipažino, kad rungtynių pradžioje neišnaudotos progos ir klaidos leido varžovams pelnyti taškus.

„Žinoma, pralaimėjimas skaudus, bet turime dar keturias rungtynes. Šįkart tai nebuvo mūsų komanda ir man gėda prieš sirgalius. Pasidaryti išvadas ir atrodysime daug geriau“, – sakė D. Taujanskas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=JiJcmhLeNe8

Pirmąja pergale džiaugėsi ir Kauno „Ąžuolo“ klubas. Jis namuose 31:24 palaužė „Baltic XL-Livonia“ ekipą.

Šios rungtynės klostėsi itin atkakliai, o pergalę kauniečiams lėmė paskutinės minutės, per kurias buvo pelnytas žeminimas su realizacijos smūgiu, o mačą užbaigė Eimanto Bagarausko baudos smūgis.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=A-TFSKu2UVQ

„Rungtynės buvo labai permainingos, o rezultatas visą laiką svyravo į abi puses. Esu labai patenkintas savo komanda, kad sugebėjome būti laimėjusioje pusėje. Jautėme spaudimą, bet pavyko atsilaikyti. Per pertrauką vyrams sakiau, kad nevaldome savo emocijų, kas leido varžovams mus pasivyti. Ši pergalė mums labai svarbi psichologiškai, nes šiemet lyga yra sustiprėjusi“, – kalbėjo „Ąžuolo“ treneris iš PAR Deonas Kayseris.

Geriausiais turo žaidėjais pripažinti Elmars Šefanovskis („Šiauliai-Exto“), Rui Freitas („Geležinis vilkas“), Domas Kungys („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“), Dillanas Kromhoutas („Ąžuolas“) ir Timas Johanssonas („Baltic XL-Livonia“).

Trečiasis turas vyks jau šį savaitgalį. Šeštadienį 12 val.  „Šiauliai-Exto“ išvykoje žais su „Baltic XL-Livonia“, o 14 val. „Geležinis vilkas“ priims „Vairą-Kalvį-Jupoją“. Sekmadienį 14 val. Kauno „Ąžuolas“ svečiuose susitiks su „Miesnieki-Kekava“ komanda.

Palikite komentarą