Istorinis ir sensacingas rezultatas regbio „Top“ lygoje – „Geležinis vilkas“ parklupdė „Vairą“

Įsibėgėja vienas įdomiausių ir labiausiai nenuspėjamų Baltijos regbio „Top“ lygos sezonų. Simboliška, kad būtent jubiliejinis, dešimtasis, sezonas regbio gerbėjams dovanojo itin atkaklias kovas bei netikėtus rezultatus.

Istorinė „Geležinio vilko“ pergalė

Netikėtas rezultatas trečiajame ture užfiksuotas Vilniuje. Čia vietos „Geležinio vilko“ klubas 43:21 (21:14) pranoko čempionės titulą ginančią Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komandą.

Tai buvo pirmoji „Geležinio vilko“ pergalė prieš labiausiai tituluotą Lietuvos regbio klubą per visą Baltijos regbio „Top“ lygos istoriją.

Jau penktąją rungtynių minutę po įspūdingo reido per visą aikštę Donatas Vilimavičius išvedė svečius į priekį 7:3. Kėliniui artėjant prie vidurio, rezultatyvią ataką surengė ir vilniečiai (10:7). Dar po kelių minučių antrą žeminimą pelnė „Geležinio vilko“ legionierius Dylanas Robinsonas (15:7). Šiaulietis Tomas Bagdonas apgaulingu judesiu įveikė šeimininkų gynybą ir sušvelnino „Vairo“ atsilikimą bet du tikslūs Dovydo Taujansko baudos smūgiai leido toliau pirmauti vilniečiams (21:14).

Antrojo kėlinio pradžioje du „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjai buvo nubausti geltonomis kortelėmis ir tuo iškart pasinaudojo Vilniaus klubas – 28:14. Nepaisant to, čempionai pademonstravo kovingumą ir net žaisdami mažumoje, sugebėjo atsakyti rezultatyvia ataka, kai žeminimą pelnė Kęstutis Riškus (28:21).

Antro kėlinio viduryje rezultatyviai ataką užbaigė „Geležinio vilko“ narys Rui Freitas, o visi šiauliečių bandymai išsigelbėti atsitrenkė į kietą vilniečių gynybos sieną. Rungtynes užbaigė dar vienas šeimininkų žeminimas (43:21).

„Po praėjusios savaitės nesėkmės norėjome sugrįžti į savo žaidimą. Buvo klaidų, bet šįkart parodėme tikresnį veidą. Ypač nudžiugino paskutinės dvi minutės, kai jau buvo aiški rungtynių baigtis, bet mūsų vyrai toliau norėjo žaisti ir dar labiau padidino pranašumą“, – sakė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris D. Taujanskas.

„Vairas-Kalvis-Jupoja“ po dviejų sužaistų rungtynių lieka be pergalių, mat pirmajame mače ši ekipa „Pietinia derbyje“ sužaidė lygiosiomis su „Baltrex-Šiauliais“.

„Trūksta didesnio noro ir mažesnio klaidų skaičiaus. Galbūt tinkamai nenusiteikėme šioms rungtynėms, jautėsi šioks toks išsiblaškymas. Dabar visą dėmesį skirsime savo klaidų analizei ir ruošimės ateinantiems mačams“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Modestas Bekeris.

Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti D. Robinsonas ir M. Bekeris.

Video: https://youtu.be/cyUGuEiNrvs

„Ąžuolas“ tapo lyderiu

Į pirmąją vietą turnyro lentelėje po trečio turo pakilo Kauno „Ąžuolo“ regbininkai. Jie svečiuose 31:14 (14:7) įveikė „Miesnieki-Kekava“ (Latvija) komandą.

Rungtynių pradžioje abi komandos apsikeitė žeminimais (7:7) ir vėliau vyko kieta bei įtempta kova. Pirmojo kėlinio pabaigoje kauniečius į priekį išvedė legionierius Siphathisene Dube.

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečių pranašumą padidino Dillanas Kromhoutas (21:7). Netrukus latviai ėmė spausti svečius ir vieną ataką užbaigė sėkmingai (14:24). Visgi nuo likusių bandymų priartėti kauniečiai apsigynė, o rungtynių pabaigoje dar vieną žeminimą „Ąžuolui“ pelnė Eimantas Bagarauskas.

„Esu patenkintas pergale, bet ne žaidimu. Dabar turėsime dvi savaites atsigavimui ir sieksime sugrįžti su daug geresniu žaidimu. Turime daugiau dirbti ties mūsų žaidimo struktūra“, – teigė „Ąžuolo“ treneris iš PAR Deonas Kayseris.

Video: https://youtu.be/vi0DtJpCOi0

Kitose rungtynėse „Šiaulių-Exto“ komanda išvykoje 11:28 (5:10) pralaimėjo „Baltic XL-Livonia“ ekipai.

Pirmą valandą Latvijoje vyko atkakli ir kieta kova ir šiauliečiai rimtai priešinosi varžovams. Visgi paskutinėmis minutėmis šiauliečiai pristigo jėgų ir mačo pabaigoje „Livonia“ atitrūko.

„Viską lėmė klaidos, dėl to paleidome rungtynes pabaigoje. Šiek tiek pritrūko psichologinių jėgų. Neišnaudojome gerų progų, lemiamose fazėje prarasdavome kamuolį. Išties šiandien atrodėme gana vangiai“, – mintimis dalinosi „Šiaulių-Exto“ žaidėjas Arnoldas Patskočimas.

Video: https://youtu.be/Y_caLY95k9s

Kitą savaitgalį lygoje bus pertrauka, o čempionatas bus pratęstas rugpjūčio 24 dieną.

Turnyro lentelė po trijų turų:

1. Kauno „Ąžuolas“  11 tšk.
2. „Baltic XL-Livonia“  10
3. Vilniaus „Geležinis vilkas“  10
4. „Baltrex-Šiauliai“  8
5. „Šiauliai-Exto“  5
6. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  3
7. „Miesnieki-Kekava“  0.

Palikite komentarą