Baltijos regbio „Top“ lygoje – du dramatiški mūšiai ir lengva čempionų pergalė

Savaitgalį tęsėsi intriguojantis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Penktajame ture buvo galima išvysti du itin dramatiškus mūšius, o turnyro lentelėje darosi vis labiau karšta.

Po šio turo turnyro lentelėje dvivaldystė – pirmauja po 17 taškų turinčios „Šiaulių-Exto“ ir „Baltrex-Šiaulių“ komandos. Tiesa, „Baltrex-Šiauliai“ yra sužaidę rungtynėmis mažiau.

Gerokai šiame sezone sustiprėję „Šiauliai-Exto“ svečiuose sužaidė lygiosiomis 15:15 (3:3) su taip pat į aukščiausias vietas nusitaikiusiu Kauno „Ąžuolu“.

Tai buvo itin atkakli lygiaverčių varžovų akistata. Pirmajame kėlinyje komandos pasižymėjo tik po vienu tiksliu baudos smūgiu. Antrojo kėlinio pradžioje „Ąžuolas“, net ir tuo metu žaisdamas mažumoje, pelnė pirmąjį žeminimą. Tą padarė Tautvydas Krasauskas.

Nors kauniečiai ilgiau turėjo kamuolį savo rankose, už neišnaudotas progas juos „Šiauliai-Exto“ nubaudė dviem žeminimais, taip išsiverždami į priekį 15:8. Paskutinėmis minutėmis Eimantas Bagarauskas sugebėjo išplėšti lygiąsias su žeminimu ir tiksliu realizacijos smūgiu.

„Kai 30 min. pirmojo kėlinio žaidžiame atakuodami ir nesugebame atitrūkti taškais, tai rezultatas nėra geras. Esu nusivylęs, kad nelaimėjome rungtynių, kurias tikrai galėjome laimėti. Pabaigoje tikrai buvo neramu, bet džiugu, kad kovojome iki pabaigos ir vyrai parodė charakterį. Dėl to esu patenkintas“, – teigė „Ąžuolo“ treneris Deonas Kayseris.

Nors „Ąžuolas“ dabar yra trečioje turnyro lentelės vietoje, jam reguliariajame sezone liko akistatos su dviem Šiaulių grandais – „Baltrex-Šiauliais“ ir „Vairu-Kalviu-Jupoja“. D. Kayseris viliasi, kad jo auklėtiniai per paskutinius turus neliks be taškų ir to užteks patekimui į pusfinalį.

„Lygiosios mums yra laimėjimas. Šiemet pirmą kartą turime sustiprėjusią sudėtį ir galėjome sėkmingai kautis su stipria „Ąžuolo“ komanda su ilgu suoliuku. Noriu pasidžiaugti parodytu charakteriu ir gynyba. Žinoma, dar yra dalykų, kur pametame kontrolę. Galiu pagirti ir varžovus, kurie galėjo likti tik su tašku, o dabar abi komandos pasidalino po du. Manau, kad po šių rungtynių abi komandos turės medžiagos apmąstymams būsimiems turams“, – sakė žaidžiantysis „Šiaulių-Exto“ treneris Tomas Zibolis.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ebKKqDYdg2E

Lyderius pasivijo „Baltrex-Šiaulių“ klubas, kuris dar yra ir žaidęs rungtynėmis mažiau. „Baltrex-Šiauliai“ po dramatiškos kovos išvykoje 24:20 (10:14) palaužė „Baltic XL-Livonia“ (Latvija) regbininkus, susikomplikavusius padėtį kovojant dėl vietos ketvertuke.

Nors šiauliečiai pirmieji pelnė 3 taškus, šeimininkai greitai įsižaidė ir rado spragų varžovų gynyboje. Taip „Baltic XL-Livonia“ atitrūko 14:3. Tiesa, dar pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatyvia ataka atsakė ir „Baltrex-Šiauliai“ (14:10).

Artėjant antrojo kėlinio viduriui, po gražios atakos Kęstutis Karbauskas išvedė „Baltrex-Šiaulius“ į priekį (17:14). Vėliau vyko atkakli kova, o šiauliečiams koją ėmė kišti pražangos. Du baudos smūgius realizavę šeimininkai vėl persvėrė rezultatą savo naudai (20:17). Galiausiai Martynas Lianzbergas lemiamu momentu pelnė žeminimą ir išvedė svečius į priekį, o paskutiniai „Livonia“ bandymai išsigelbėti buvo nesėkmingi.

„Darėme labai daug neišprovokuotų klaidų. Nesilaikėme savo žaidimo plano, dėl to aikštėje buvo kažkoks balaganas. Turime daug lygių rungtynių ir finalų patirties, gal dėl to ir laimėjome šįkart. Sugebėjome susikaupti, išlikti komanda ir taip gale iškovoti pergalę“, – mintimis dalinosi M. Lianzbergas

Video: https://www.youtube.com/watch?v=jrBkW__UBlI

Kitose rungtynėse įsibėgėjantys čempionai „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai išvykoje 40:0 (20:0) nepaliko vilčių autsaiderei „Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ekipai.

„Tikėjomės pergalės, dėl to čia ir važiavome. Tiesa, pasipriešinimo tikėjomės daugiau, nes pastaraisiais metais su latviais žaisdavome apylygiai. Mūsų jaunimas jau praėjusią savaitę gavo nemažai laiko pasižaisti, jis įrodė savo vertę, todėl treneris suteikia jiems vis daugiau žaidybinio laiko. Dėl to turėjome nemažai keitimų“, – aiškino „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Justinas Urbonas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=eAvFlI6N4BI

Geriausiais žaidėjais pripažinti Timas Johanssonas („Baltix XL-Livonia“), Martynas Lianzbergas („Baltrex-Šiauliai“), Aleksis Eglitis („Miesnieki-Kekava“), Mantautas Vilimavičius („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Eimantas Bagarauskas („Ąžuolas“) ir Arnoldas Patskočimas („Šiauliai-Exto“).

Šeštasis Baltijos regbio „Top“ lygos turas – jau šį savaitgalį. Šeštadienį „Vairas-Kalvis-Jupoja“ namuose žais su „Ąžuolu“, o „Baltrex-Šiauliai“ priims „Miesnieki-Kekava“ regbininkus. Sekmadienį sostinėje įvyks svarbi Vilniaus „Geležinio vilko“ ir „Baltic XL-Livonia“ akistata.

Turnyro lentelė:

1. „Šiauliai-Exto“  17 tšk.
2. „Baltrex-Šiauliai“  17
3. Kauno „Ąžuolas“  13
4. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  12
5. Vilniaus „Geležinis vilkas“  10
6. „Baltic XL-Livonia“  7
7. „Miesnieki-Kekava“  0.

Palikite komentarą