Jubiliejinis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas prasidėjo įspūdingu „Geležinio vilko“ išsigelbėjimu

Savaitgalį buvo duotas startas jubiliejiniam – dešimtajam – Baltijos regbio „Top“ lygos sezonui. Dėl stipriausios Baltijos regbio komandos vardo šiemet varžosi septynios komandos.

Jau pirmosios jubiliejinio sezono rungtynės pažymėtos maksimalia drama. Praėjusiame sezone istorinius bronzos medalius iškovoję Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai namuose po permainingo ir įtempto mūšio 32:28 (15:28) nugalėjo Kauno „Ąžuolo“ ekipą.

Rungtynės prasidėjo „Geležinio vilko“ žaidžiančiojo trenerio Dovydo Taujansko tiksliu baudos smūgiu, bet netrukus Eimantas Bagarauskas išvedė „Ąžuolą“ į priekį 7:3. Dar po kelių minučių D. Taujanskas šeimininkams pelnė 7 taškus, tačiau ir vėl šiuo pranašumu vilniečiai galėjo džiaugtis labai trumpai. Jurgis Urbonas žeminimu vėl išvedė kauniečius į priekį, o kiek vėliau „Ąžuolas“ surengė dar dvi rezultatyvias atakas ir atitrūko net 28:10. Visgi kėlinį užbaigė sėkminga vilniečio Ervido Bakučio ataka.

Antrajame kėlinyje „Geležinis vilkas“ sustiprino savo gynybą, o komandos vedlys D. Taujanskas pelnė dar 7 taškus (22:28). Kėlinio viduryje Denisas Aleksejevas prispaudė kamuolį „Ąžuolo“ įskaitiniame plote, o D. Taujanskas realizacijos smūgiu išvedė vilniečius į priekį 29:28. Vėliau „Geležinis vilkas“ ir toliau neleido kauniečiams surengti rezultatyvios atakos, o mačo pabaigoje D. Taujanskas pelnė dar tris taškus baudos smūgiu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=WsgX3w6JMmU

„Mačo pradžia buvo nebloga, kontroliavome tempą, bet tada varžovams atidavėme daug lengvų taškų – labai silpnai gynėmės. Per pertraukėlę pakalbėjome, kad nors turime deficitą, pagrindinis dalykas yra charakteris ir mūsų kūno kalba. Turėjome pakelti galvas ir viską ištaisyti antrajame kėlinyje“, – sakė D. Taujanskas.

„Ąžuolą“ treniruojantis specialistas iš PAR Deonas Kayseris džiaugėsi rungtynių pradžia, bet prisipažino, kad pralaimėjimą nulėmė didelis klaidų skaičius bei prastesnis fizinis pasirengimas.

„Nepaisant apmaudžių klaidų, šios rungtynės suteikė daug pozityvo. Sugebėjome nemažai kontroliuoti kamuolį ir susikūrėme gerus momentus. Mums tereikia šiek tiek ilgiau išlaikyti discipliną. Taip pat mums nepadėjo ir tai, kad gavome dvi geltonas korteles“, – sakė D. Kayseris.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Kristianas Tautvydas Jakuba ir E. Bagarauskas.

Kitose rungtynėse vicečempionė „Baltrex-Šiaulių“ ekipa namuose 34:7 (10:0) pranoko aršiai kovojusią „Šiaulių-Exto“ komandą.

„Baltrex-Šiauliams“ teko gerokai pavargti, kad pateisintų favoritų statusą šiose rungtynėse. Per pirmąsias 50 minučių „Baltrex-Šiauliai“ pirmavo tik 10:0 po Kęstučio Karbausko žeminimo ir Arno Prielaido tikslių spyrių koja. Tik antrajam kėliniui persiritus į antrą pusę pranašumas ėmė ryškėti ir Armando Kalinausko, Arno Urbono ir A. Prielaido žeminimo leido „Baltrex-Šiauliams“ atitrūkti 34:0. Nepaisant to, „Šiauliai-Exto“ kovojo iki pabaigos, o pirmuosius šio sezono taškus šiam klubui pelnė veteranas Tomas Zibolis.

„Buvo daug gynybos ir klaidų. Jeigu gynyba esu patenkintas, tai klaidas reikės tvarkyti. Džiaugiamės pergale, bet priešininkas tikrai nustebino. Galėjome sužaisti tikrai geriau, todėl trenerių laukia nemažai darbo“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius.

„Tai mums buvo pirmosios rungtynės šiais metais, todėl kaip ir pernai, savo žaidimo braižą statysime rungtynių metu. Susižaidimo stygius lemia klaidas, kurios mums kainuoja labai brangiai“, – sakė „Šiaulius-Exto“ treniruojantis T. Zibolis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti A. Prielaidas ir Ignas Jankaitis („Šiauliai-Exto“).

Video: https://www.youtube.com/watch?v=8npa7yHrpZo

Likusiose pirmojo turo rungtynėse įvyko Latvijos komandų derbis. Jame „Baltic XL-Livonia“ namuose 46:17 (15:12) įveikė „Miesnieki-Kekava“ ekipą.

Kitą savaitgalį pirmąsias rungtynes sužais čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas. Jo iškart lauks intriguojantis „Pietinia derbis“ – šeštadienį 16 val. vyksianti akistata su „Baltrex-Šiauliais“. Tą pačią dieną 12 val. „Šiauliai-Exto“ žais su „Geležiniu vilku“, o sekmadienį 14 val. „Ąžuolas“ namuose priims „Baltic XL-Livonia“ regbininkus.

Baltijos regbio „Top“ lygoje septynios komandos reguliariajame sezone sužais vieno rato sistema. Keturios stipriausios komandos pateks į pusfinalį.

Palikite komentarą