Drama Vilniuje, svarbi „Ąžuolo“ pergalė ir ant prarajos atsidūrę čempionai

Prie kulminacijos artėja Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarusis sezonas. Po priešpaskutinio turo pirmąją vietą užsitikrino Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas, o dėl likusių pozicijų tęsiasi itin intriguojančios kovos.

„Baltrex-Šiauliai“ tęsia pergalių seriją ir namuose 59:5 (31:0) sutriuškino autsaiderę „Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ekipą.

„Noriu pasidžiaugti grumtynių darbu, standartinėmis situacijomis, trijų ketvirčių žaidėjais. Kai kelis sykius pasisekė, reikėjo žaisti kažkiek ramiau, bet viskas gerai. Svarbiausia, kad rezultatas geras“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=yw6XwoJNHVk

Antroje vietoje esančią ir šį savaitgalį nežaidusią „Šiaulių-Exto“ ekipą pasivijo Kauno „Ąžuolas“, praktiškai užsitikrinęs vietą pusfinalyje.

Kauniečiai labai svarbiose rungtynėse išvykoje 23:13 (7:8) palaužė čempiono titulą ginantį ir sudėtingoje turnyrinėje situacijoje atsidūrusį Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubą.

Per pirmąjį pusvalandį nei vienai komandai nepavyko pasižymėti, kol galiausiai pirmąjį žeminimą pelnė „Ąžuolo“ regbininkai. Visgi per paskutines 10 pirmojo kėlinio minučių „Vairo“ komanda pelnė baudos smūgį bei surengė rezultatyvų išpuolį, taip išsiverždama į priekį 8:7.

Antrojo kėlinio pradžioje šiauliečiai padidino atotrūkį 13:7, tačiau jau po poros minučių kauniečiai atsakė rezultatyvia ataka su tiksliu realizacijos smūgiu. Vėliau kauniečiai ėmė bausti varžovus už jų pražangas. Eimanto Bagarausko tikslūs spyriai koja leido „Ąžuolui“ atitrūkti, o „Vairui-Kalviui-Jupojai“ atsakyti rezultatyviomis atakomis nebepavyko.

„Mūsų žaidimo planas pradėjo geriau veikti antroje pusėje. Buvome kantrūs ir mūsų spaudimas antrajame kėlinyje virto į pražangas, kurias mes išnaudojome baudos smūgiais. Dabar laukia dar vienerios svarbios rungtynės su lyderiais „Baltrex-Šiauliais“, todėl analizuosime rungtynes ir tikimės, kad pavyks sužaisti dar geresnes rungtynes“, – kalbėjo „Ąžuolą“ treniruojantis specialistas iš PAR Deonas Kayseris.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=H_j8TCIAmbw

„Bandėme kontroliuoti žaidimą, bet to padaryti negali kai tiek daug klysti. Praradome daug kamuolių perdavimų metu, todėl klaidų skaičius išmušė mūsų žaidimo kontrolę. Dar sunku pasakyti, kodėl taip prastai žaidėme su užribiais, nes tai buvo tapusi mūsų stiprybė“, – mintimis dalinosi „Vairo-Kalvio-Jupojos“ žaidėjas Deividas Peskovas.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Geležinis vilkas“ savo aikštėje po dramatiškos kovos 31:32 (14:19) nusileido „Baltic XL-Livonia“ (Latvija) regbininkams.

Po šių rungtynių net trys komandos – „Vairas-Kalvis-Jupoja“, „Geležinis vilkas“ ir „Baltic XL-Livonia“ turi po 12 taškų. Tiesa, latviai jau sužaidė visas reguliariojo sezono rungtynes, todėl į pusfinalį jie nebepateks. Tuo tarpu Vilniaus ir Šiaulių klubų likimas spręsis paskutiniame ture.

„Geležinis vilkas“ Vilniuje turėjo progą sustiprinti savo pozicijas, tačiau rezultatyvioje akistatoje nepavyko palaužti svečių iš Livonijos.

Kietose rungtynėse ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda. Nors ilgesnį laiką pirmavo „Baltic XL-Livonija“, dar likus žaisti apie 20 min., vilniečiai išsiveržė į priekį 24:22. Tiesa, netrukus latviai pelnė žeminimą, vėliau pridėjo baudos smūgį ir tai leido jiems atitrūko 32:24. Nors Vilniaus klubas dar sugebėjo atsakyti rezultatyvia ataka, to išsigelbėjimui nebeužteko. Visgi minimalus pralaimėjimas leido gauti svarbu „bonus“ tašką.

„Vėl turėjome per daug klaidų. Visas šis sezonas yra banguotas, tas pats buvo ir šiose rungtynėse. Buvo gerų atkarpų, gražių atakų ir iškart po to neapsiginame. Nors turėjome nemažai traumų, o kai kurie žaidėjai žaidė ne savo pozicijose, nelabai yra ką kaltinti. Turime pasidaryti išvadas ir judėti toliau“, – sakė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZrhOsWaPudo

Reguliarusis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas baigsis rugsėjo 21-22 dienomis.

„Geležinis vilkas“ išvykoje žais su autsaidere „Miesnieki-Kekava“ ekipa, o „Vairas-Kalvis-Jupoja“ susitiks su „Šiauliais-Exto“. „Ąžuolas“ namuose priims „Baltrex-Šiaulius“.

Turnyro lentelė:

1. „Baltrex-Šiauliai“  22 tšk.
2. „Šiauliai-Exto“  17
3. Kauno „Ąžuolas“  17
4. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“  12
5. „Baltic XL-Livonia“  12
6. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 12
7. „Miesnieki-Kekava“  0.

Palikite komentarą