Lietuvos regbio rinktinė naują Europos čempionato ciklą pradėjo sutriuškindama Liuksemburgą

Lietuvos vyrų regbio rinktinė sėkmingai pradėjo naują ciklą Europos čempionato „Trophy“ divizione. Pirmosiose rungtynėse Lietuvos regbininkai atnaujintame Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos stadione 47:20 (20:10) nugalėjo Liuksemburgo komandą.

Naujojo trenerio Karolio Navicko treniruojami lietuviai turėjo iniciatyvą visų rungtynių metu, tik rungtynių pradžioje sekėsi kiek sunkiau dėl didelio pražangų ir klaidų skaičiaus.

Jau 7-ą min. lietuvius baudos smūgiu į priekį išvedė Arnas Prielaidas. 17-ą min., išnaudoję vieną iš lietuvių pražangų, varžovai rezultatą išlygino. Dar po minutės geltona kortele buvo nubaustas lietuvis Domantas Bagužis. Nors 26-ą min. A. Prielaidas baudos smūgiu vėl išvedė lietuvius į priekį, po kelių akimirkų Lietuvos regbininkai apmaudžiai prarado kamuolį ir Liuksemburgas pelnė pirmąjį mačo žeminimą bei išsiveržė į priekį 10:6.

Tuomet lietuviai susikaupė ir 31-ą min. Donatas Trumpickas prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote. 36-ą min. tą patį padarė ir Žygimantas Radžius, o A. Prielaidas nepriekaištingai spardė realizacijos smūgius (20:10).

Antrajame kėlinyje lietuviai sumažino klaidų skaičių ir nuolat didino persvarą. Dar du baudos smūgius realizavo A. Prielaidas, o 62-ą min. žeminimą pelnė puikiai visas rungtynes varžovų gynybą draskęs Arnas Urbonas (33:13).

Dar vieną apmaudžią mūsiškių klaidą išnaudoję Liuksemburgo regbininkai buvo kiek priartėję (20:33), bet skirtumą vėl padidino rezultatyviai ataką užbaigę Džiugas Stasiūnas. Paskutinę minutę dar vieną žeminimą Lietuvai pridėjo Martynas Lianzbergas, o A. Prielaidas atliko tikslų realizacijos smūgį net iš ypač nepatogaus kampo.

Video: https://youtu.be/De4zkokTbTc

„Rungtynės buvo geros, su daug žeminimų. Žaidimas buvo greitas ir džiaugiuosi komandos pasirodymu. Taip pat džiugu, kad išvengėme traumų, kas yra svarbu prieš artėjančias antrąsias rungtynes. Prieš šias rungtynes turėjome tik vieną pilnavertę treniruotę, todėl darėme nemažai klaidų, kurias turėsime analizuoti bei taisyti per artimiausias dienas“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

Prieš rungtynes buvo oficialiai po rekonstrukcijos atidarytas Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos stadiojas. Akademijos direktorius Aivaras Strockis įteikė padėkas visiems prisidėjusiems prie sklandaus ir kokybiško rekonstravimo proceso. Dabar stadionas atitinka tarptautinius reikalavimus ir jame gali būti rengiamos aukščiausio lygio varžybos.

Antrąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žais lapkričio 2 dieną Panevėžyje su Švedijos komanda.

Lapkričio mėnesį lietuviai sužais dar dvejas rungtynes – išvykoje su Lenkija ir Kroatija.

„Trophy“ diviziono čempionai iškovos kelialapį į aukščiausią „Championship“ divizioną. Praėjusiais metais lietuviai „Trophy“ divizione liko penkti.

Palikite komentarą